‘Vroemmm…’, Stedelijk Museum Zutphen 2002

Van eind juni tot eind oktober 2002 was in het Stedelijk Museum in Zutphen de tentoonstelling “Vroemmm”.

Ruim twintig leden van de NAMAC presenteerden daar een beeld van het verzamelen van miniatuurauto’s. Van Lledo en Siku tot Parijs-Dakar, van vuilniswagens tot caravans, van circuswagens tot zwaartransport en alles wat daar tussen zit.

Bijna 5000 bezoekers kwamen op deze tentoonstelling af. In het gastenboek treffen we bezoekers aan uit alle hoeken van Nederland, maar ook uit Belgie, Zuid-Afrika, Bonaire, Oost-Europa, Israel, Canada en Engeland. Bij de opmerkingen in het gastenboek vinden we veel blijken van herkenning, waardering voor de brede opzet en de prachtige vormgeving van de tentoonstelling.

Mijn bijdrage aan de tentoonstelling bestond uit een vitrine met Engelse en Nederlandse kermiswagens schaal 1:50 en twee lange vitrines met circus karavaans. Een met miniaturen van Circus Chipperfield voornamelijk uit de Corgi collectie en de ander met de karavaan van circus Pinder met daarin miniaturen van Minicirque, Corgi en Dinky Toys.

Helaas heb ik geen foto’s gemaakt van deze tentoonstelling. Wel een affiche, een uitnodiging voor de opening en een artikel uit Auto in Miniatuur.

 

Vroemmm

Het affiche van de tentoonstelling

Vroemmm_20160711_0001

Uitnodigingskaart voor de tentoonstelling

Vroemmm_20160711_0002

Artikel in Auto in Miniatuur

error: Content is protected !!