Circus Herman Renz

Naast mijn verzameling kermisvoertuigen, heb ik ook een aantal circusminiaturen. Een deel daarvan zijn gekochte modellen zoals die van circus Chipperfield of Pinder Jean Richard. Een ander deel is gebouwd uit resin kitjes van Minicirque.

In 2021 heb ik van Allain Leluyer een resin kitje gekocht van de bureauwagen van circus Herman Renz. Die is inmiddels gebouwd en dat smaakte naar meer. Toen Circus Herman Renz in 2007 bij de IJsselhallen in Zwolle stond , heb ik een fotorapportage gemaakt van de transporten bij het circus. Daar zaten hele mooie of bijzondere bij. Dat deed me besluiten om nog een paar circus transporten van circus Renz te bouwen op schaal 1:50.

Voor deze circus miniaturen gebruik ik meestal trucks of vrachtwagens van Lion Toys of Tekno. De opleggers, bakken of aanhangers bouw ik zelf van styreen.

Op deze pagina volgen binnenkort de foto’s van mijn miniaturen van circus Herman Renz op schaal 1:50.

Circus Herman Renz paardenwagen en bureauwagen met DAF
DAF 2500 met oplegger voor paardentransport en DAF 75 CF bureauwagen van Circus Herman Renz

Paardentransport Circus Herman Renz


DAF 75 CF met bureauwagen van Circus Herman Renz

Bureauwagen Circus Herman Renz
DAF 75 CF met bureauwagen van Circus Herman Renz
DAF 75CF bureauwagen van circus Herman Renz

DAF 75 CF met bureauwagen van Circus Herman Renz. Deze circus miniatuur is gebouwd uit een resin kitje van Creations Allain Leluyer. De uitschuif aan de bureauwagen is tijdens de bouw aangepast. Het bleek dat de uitschuif niet de juiste hoogte had. Met styreen strips en plaat is deze hoogte in overeenstemming gebracht met de ‘werkelijke’ hoogte. Daarnaast is de resin DAF uit het kitje vervangen door een DAF 75CF van Lion Toys, die strakker en gedetailleerder is.


Circus school Herman Renz

Circus school Herman Renz met DAF
Circus school van Herman Renz tijdens het bezoek aan Zwolle bij de IJsselhallen in 2007

Terug naar Circus

error: Content is protected !!