Circus

Naast een verzameling kermisvoertuigen heb ik ook collectie circus voertuigen op schaal 1:50. Deze verzameling is begonnen met de corgi modellen van circus Chipperfield die zijn uitgebracht in de jaren negentig. Daar zijn later de Chipperfield modellen bijgekomen die door Corgi zijn uitgebracht in de jaren 60 en later. De meeste van deze modellen heb ik gekocht via Ebay en zijn in ‘mint’ toestand met het originele doosje.

Via Ebay en Marktplaats heb ik ook circus modellen van Billy Smart, Boltini, Gerry Cottles, Pinder en KNIE gekocht. Een deel daarvan is inmiddels weer verkocht nadat ik heb besloten mijn focus op kermis voertuigen te richten.

Later ben ik via de Namac beurs in Houten in aanraking gekomen met de kitjes van Minicirque. Dat bracht mij in 2000 naar Rouen (Fr) waar een winkel was gespecialiseerd in Minicirque. Een luilekkerland voor de circus modelbouwer. Uiteraard kwam ik terug met een aantal kitjes van Minicirque. Veel van deze kitje gingen de kast in, omdat ik het met mijn werk te druk had. Pas in 2019 kwamen de eerste kitjes daar weer uit en begon het bouwen van modellen van Pinder, Jean Richard, Bouglione en Amar.

Geïnspireerd door een kitje van een model van de bureauwagen van circus Herman Renz van Allain LeLuyer, ben ik in 2021 begonnen met de bouw van circus modellen van circus Herman Renz. Aan de hand van foto’s, zijn tekeningen gemaakt van de transporten. Daarna begon de bouw. Voor de cabines heb ik gebruik gemaakt van modellen van Lion Toys. Tekno, NZG en Cursor. De trailers, bakken etc. is eigenbouw veelal op basis van styreen plaat en strips.

Een deel van mijn verzameling kun je bekijken via de onderstaande links:

Circus AMAR

Transport circus AMAR met Autocar en International
Transporten van het Franse circus AMAR. Links een Autocar truck met oplegger met het nijlpaard verblijf. Recht een International truck met oplegger no. 44 voor het transport van kooi- en tunnel delen. Beiden miniaturen zijn kitjes van Minicirque.
Transport circus AMAR met Autocar en International

Circus Pinder Jean Richard

Circus Pinder Jean Ricard Berliet
Directiewagens van circus Pinder Jean Richard
Terug naar menu

error: Content is protected !!