Mercedes

Mercedes Benz L312 woontruck van de Cakewalk ‘Luna’ van Douwe Klinkhamer

mercedes IMG_0868

Mercedes Benz L 312 woontruck met pakwagen van de cake walk ‘Luna’ van Douwe Klinkhamer

 

 

 

 

 

 

 

 

woonauto klinkhamer IMG_0328              woonauto Klinkhamer IMG_1432

De cabine en het chassis van de woonauto zijn afkomstig van Minichamps. Om de schaal 1:50 te benaderen is de cabine iets verkleind. De woonopbouw is geheel eigenbouw van styreen.

De foto van het origineel is genomen in de loods van Douwe Klinkhamer te Hoogeveen in januari 2014. Linksvoor staat de Mercedes orgelwagen.


 

Mercedes Benz met dieselcentrale behorend bij de autoscooter van Gebr. J. en H. van der Honing

mercedes IMG_1439              Mercedes van der Honing

De cabine en het chassis zijn afkomstig van een Mercedes vuilniswagen van Tekno Denmark. De cabine is aangepast met aanbrengen van middenstijl in de voorruit. Het chassis is ingekort en voorzien van een tweede vooras. De bak waarin de dieselgenerator staat is eigenbouw. De foto van het origineel is genomen tijdens de meikermis te Groningen en is afkomstig uit Groninger Archieven.


 

Mercedes-Benz LP 1319 behorend bij de Holly Cranes van B. Luesink uit Groningen

 

                              

 

                              

De cabine is van de Mercedes is van een betonpomp van Conrad. Het chassis is ingekort en de bak is eigenbouw van styreen. De foto van het voorbeeld voertuig is van Atze Lubach gemaakt tijdens de kermis te Wolvega in april 1993. Familie Luesink had bij de Mercedes een woonwagen bij in dezelfde kleurstelling (foto eveneens van Atze Lubach).

 

error: Content is protected !!