50 jaar Namac 2015

NAMAC jubileumtentoonstelling in het Louwman Museum in Den Haag

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club NAMAC  was er een jubileumtentoonstelling georganiseerd. De tentoonstelling was een enorm succes. Zo’n 16.500 mensen bezochten tussen 1 juli en 9 augustus 2015 de enorme expositie van duizenden miniatuurauto’s in het Louwman Museum in Den Haag.

De expositie werd geopend door jhr. Gijs van Lennep, tweevoudig winnaar van de 24-uursrace van Le Mans. Hij plaatste een model van de Porsche 917 waarmee hij in 1971 de race won in een vitrine en completeerde zo de tentoonstelling.

112 leden van de NAMAC lieten in 112 vitrines allerlei aspecten van hun hobby zien. Er waren vitrines met miniaturen van personenauto’s, trucks en andere voertuigen van allerlei fabrikanten, automerken en schalen.

De NAMAC zelf toonde talrijke voorwerpen en documenten uit de rijke historie van de club, de clubmodellen door de jaren heen en de nieuwste jubileummodellen. 

IMG_5400

Gijs van Lennep bij de Porsche vitrine

Vitrine 58 Nederlands kermistransport

Vitrine no. 58 was door mij ingericht met Nederlands kermistransport. Speciaal voor deze expositie heb ik twee diorama’s gebouwd. Een als  kermisterrein met onder meer miniaturen van de cake-walk ‘The Broadway Trip’ van F. Riddering en de ‘Dikke dame’ van B. Vermeulen. Het andere diorama heeft als thema ‘onderweg’ en toont een aantal kermistransporten op en langs de weg. Onderin de vitrine werd het bouwproces ‘van prototype tot kunsthars (resin) model’ gevisualiseerd. Dit alles aangevuld met een groot aantal van de door mij gebouwde miniaturen van Nederlandse kermistransporten.

50 jaar namac

… 112 vitrines en bijzondere auto’s uit de Louwman collectie …

Rechts een pagina uit het blad ‘Auto in Miniatuur’ van de Namac van april 2015 met daarin aandacht voor de jubileumtentoonstelling. In het artikel ook een foto van een deel van mijn vitrine.

IMG_5373

                Auto in Miniatuur 04.2015

error: Content is protected !!